Verseny

2023.10.28. 14:00

Dolgoztak az agytekervények a falvai vetélkedőn

Civil szervezetek csoportjai mérkőztek meg a szellemi vetélkedőn.

Kovács Berta

Jó hangulatban versengtek a csapatok

Forrás: Beküldött fotó

Jól szórakoztak falván a résztvevő közösségek a napokban rendezett Agykarbantartó Vetélkedőn.

A Varsány Közösségi Ház rendezvényén a Kertbarát Kör, a Közösen Rákóczifalváért Egyesület, a II. Rákóczi Ferenc Nyugdíjas Klub, a Mozgáskorlátozottak Egyesülete, a Női Klub, a Rákóczi Néptáncegyüttes, a Rákóczifalvai Városi Tűzoltó Egyesület, a Katolikus Karitász, a Polgárőrség, a Rákóczifalvai Segítők Csoportja, a REBKÖ, a Sütiklub, a Szabadidő Kör és nem utolsósorban az Örök Ifjak csapata mérkőzött meg a játékos szellemi vetélkedőn, ahol a témák garmadáját dobták be ötletes formában a szervezők. 

Csak néhány példát kiragadva: ruhaneműket kellett kitalálni egy olyan kivetített kép láttán, ahol felül egy medve, alul egy kutya volt látható, a megfejtés pedig a mackófelső és a boxeralsó volt. Akadt beugratós kérdés is: meg kellett válaszolni, hány állatot vitt fel Mózes a bárkájára. Sokan nagy számolgatásba kezdtek, majd jött a nevetés: a jó válasz persze a nulla volt, hiszen nem Mózes, hanem Noé mentette az állatokat a bárkán.

Császiné Csáti Réka igazgató elmondta, mivel ez a civil szervezeteknek második alkalommal meghirdetett vetélkedő is sokakat vonzott és remek hangulat jellemezte, tervezik, hogy havonta tartanak hasonlót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában