Egy percig sem teketóriázott

2023.10.13. 17:25

Életet mentett a szolnoki őrvezető: a nagy bajban is pontosan tudta, hogyan segíthet a sérülteken

Ismét életet mentett az MH Kiss József 86. Helikopterdandár egyik katonája. Ezúttal Fodor László őrvezető segített egy, az otthonától nem messze történt közúti baleset sérültjein.

Molnár-Révész Erika

Fodor László őrvezető, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár katonája

Forrás: MH Kiss József 86. Helikopterdandár hivatalos oldala

Egy nagy csattanásra lett figyelmes a kunhegyesi otthonában tartózkodó Fodor László őrvezető az egyik délután. Azonnal kiment megnézni, mi történt, és látta, hogy lakóhelyétől pár méterre az útkereszteződésnél két gépjármű összeütközött – számolt be hivatalos oldalán az MH Kiss József 86. Helikopterdandár illetékese. Mint írta, az őrvezető áramtalanította a járműveket, és nyomban a két sérült segítségére sietett. 

Egyiküknek nyaki és mellkasi, míg a másik sérültnek medence és comb fájdalmai voltak. Az őrvezető azonnal hívta a segélyhívót és beszámolt a történtekről, majd, a mentőszolgálat diszpécserének utasítására 25 méterrel távolabb, biztonságos helyre vitte a sérülteket. 

Miután felmérte az állapotukat,  elvégezte a szükséges elsősegélynyújtást úgy, ahogy azt az alapkiképzésen tanulta. Az egyik sérültön észrevette az ájulás jeleit, ezért lefektette és hideg vizes ruhát helyezett a homlokára, illetve lábait megemelte, megakadályozva ezzel az eszméletvesztést.

A helikopterdandár tájékoztatása szerint az őrvezető a mentők és rendőrség kiérkezéséig megkezdte a forgalom irányítását is.

Nem ez az első eset, hogy szolnoki katona mentett életet: néhány héttel ezelőtt az MH Kiss József 86. Helikopterdandár egy másik honvédje sem tétlenkedett, amikor egy földön fekvő idős hölgy szorult segítségre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában