Galériával

2023.10.01. 15:12

Fergeteges szüreti mulatságot csaptak Jászfelsőszentgyörgyön

Generációkat köt össze a szüreti felvonulás és bál hagyománya.

Illés Anita

Huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg a szüreti felvonulást és bált Jászfelsőszentgyörgyön

Fotó: Pesti József

A szüreti forgatagot szombaton immár huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg a településen. A kisbíró, Lakatos Dániel hívó szavára a falu apraja-nagyja a József Attila Közösségi Színtér előtt gyűlt össze, hogy közösen idézzék fel a régi népszokásokat. 

Az őszköszöntő mulatságra érkezők népes serege, köztük a táncosok, zenészek, csőszök, csőszlányok, csikósok, lovas kocsisok vidám hangulatban vonultak fel a falu utcáin. A bíró szerepét idén Nagy Bálint alakította, a bíróné pedig Török Aida volt. Több helyen finom falatokkal és hangulatfokozó nedűkkel kínálták meg a hagyományőrzőket. A menet a település hat pontján megállt, ahol fergeteges tánccal örvendeztették meg a közönséget. 

A talpalávaló muzsikáról Harnyos Tomi gondoskodott, a táncosokat Kirják György készítette fel. A szüreti mulatság este a művelődési házban folytatódott. Az eseményen részt vett Pócs János országgyűlési képviselő és Zelenai Tiborné polgármester is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában