Falufórum

2023.10.16. 11:25

Gyorshajtás, gazos porták, drogterjesztés – megvitatták a problémákat a tiszasülyiek

Kérdéseket, problémákat is felvethettek a lakosok a tiszasülyi falufórumon, ahol azzal is megismertették őket, milyen munkát végzett az utóbbi időben az önkormányzat.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Közmeghallgatást tartottak Tiszasülyön a minap, melyre nagy számban gyűltek össze a lakosok a művelődési házban. A fórumot a korábbiaknál egyértelműen nagyobb érdeklődés övezte.

Nagy Richárd polgármester beszámolt az elmúlt időszak történéseiről, eredményeiről, fejlesztésekről, illetve az önkormányzat 2022-2023. években végzett munkájáról. Jelen volt a helyi általános iskola igazgatója és a tiszasülyi rendőrőrs parancsnoka, így a megjelentek hallhattak arról is, milyen változások történtek az oktatási intézményben az alatt az egy év alatt, amióta az iskola a Szolnoki Tankerületi Központhoz tartozik, valamint a közbiztonság témakörét is körüljárhatták.

A sülyiek is vetettek fel problémákat, kérdésekkel fordulhattak a képviselő-testület tagjaihoz. Minden alkalommal előkerül az elhagyatott, gazos porták kérdése, így most felvetették, mit lehetne velük kezdeni, kinek a feladata lenne rendbe tenni ezeket.

Megfogalmaztak olyan panaszt is, hogy az egészségházban nagyon kihallatszik a váróba, az ami a rendelőben a vizsgálatok során elhangzik, erre jó lenne valamilyen megoldást találni.

Az egyik utcából jelezték, hogy sokszor alig lehet ott közlekedni, az út ugyanis keskeny, ugyanakkor az úttest mindkét oldalán szoktak parkolni a gépjárművekkel.

A közbiztonsággal kapcsolatban elhangzott, hogy sok a gyorshajtó, továbbá a drogerjesztés is jelen van a településen, de szerencsére korántsem olyan súlyos a probléma, mint egyes helyeken. Összességében elmondható, hogy bár kisebb helyi problémák itt is jelen vannak, nem olyanok, ami Tiszasüly közbiztonságát komolyan veszélyeztetné.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában