Zagyvarékas

2023.10.19. 18:30

Készültek az ünnepre: megszépült a faluház

Zagyvarékason a faluház az otthont a szombati rendezvénynek, ahol az október 23-ai megemlékezésen túl padavató ünnepséget is tartanak.

Kovács Berta

Polónyi László polgármester (jobbra) és Jánosi István alpolgármester is ecsetet ragadott

Forrás: Beküldött fotó

Szorgos kezek dolgoztak a napokban a Zagyvarékasi Faluház-Tájház rendbetételén. Szombaton ugyanis irodalmi személyiségek tiszteletére padavató ünnepséget tartanak, valamint itt emlékeznek meg műsorral egybekötve az 1956-os forradalom évfordulójáról is.

A hétvégére önkéntes munkát hirdettek. A vállalkozó szellemű helyiek a RékasSzolg Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársaival együttműködve rendbe tették a tájház udvarát, levágták a füvet, visszanyesték a fák vadhajtásait. Emellett lefestették a már kopott fakerítést, ezt a munkát megejtették a gádorban is.

Polónyi László polgármester, aki szintén kivette részét a tereprendezésből, elmondta, öt-hat fővel kezdték meg a munkálatokat, később viszont átjöttek segíteni azok is, akik az idősek klubjánál vállaltak önkéntes munkában kerítésfestést, így gyorsabban haladtak. A maradék tennivalót a hét elején fejezték be.

Előzőleg a tájház belül is megszépült. Az Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület tagjai a faluházat vezető Cinka István helytörténész irányításával selejtezték és átpakolták a berendezést, valamint nagytakarítást végeztek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában