Zöldségek

2023.10.23. 07:00

Közmunkaprogram: elkapkodták az olcsó termést Hunyadfalván

Kelendőnek bizonyultak a lakosok körében értékesített közmunkaprogramban megtermelt konyhakerti növények.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Kiss Annamarie

Befejezték a járási Start-munkaprogramban a megtermelt paradicsom és paprika betakarítását is, számolt be róla Vékonyné Házi Eszter. Ahogy előre látható volt, a paprika idén csak gyér termést hozott, így mindet feldolgozták lecsónak. A megtermelt kerti növényeket igen kedvező áron vásárolhatják meg a lakosok. A paradicsomra és a lecsóra is nagyon nagy kereslet mutatkozott, a téli időszakra nem is maradt belőle. A mezőgazdasági földterületen marharépa van még kint, ennek felszedését szintén megkezdték a napokban. A termés jó közepesnek ígérkezik, nem volt olyan nagy szárazság, mint tavaly és folyamatosan öntöztek is. A répa az állattenyésztési programban nevelt szarvasmarháknak szolgál takarmányul.

A közfoglalkoztatottak gondozásában nevelkedő állatok létszáma egyébként megcsappant, a felcseperedett marhákat értékesítették, az istállókban maradt hét állat is elég nagy már ahhoz, hogy egy-két hónapon belül túladjanak rajtuk. 

Mint megtudtuk, a marhákat most elég jó áron lehetett értékesíteni. Az eladásukból származó bevételt mindig visszaforgatják, takarmányra, valamit fiatal borjak beszerzésére fordítják.

A galambtenyészet is működik, bár a polgármester elárulta, madaraik mostanában visszafogottan szaporodnak. A törzsállomány állandó, a kikelt galambokat egy ideig nevelik, majd szintén értékesítik őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában