Fejlesztés

2023.10.09. 15:30

Közterület fásítási program indult örökbefogadással Jászárokszálláson

Október 15-ig lehet csatlakozni a kezdeményezéshez.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Faörökbefogadási programot hirdetett a jászárokszállási önkormányzat, melynek keretében a jelentkező díszfa kiültetését igényelheti az ingatlana előtti közterületre. A fákat, az elültetésükhöz szükséges gödör kiásását, a támrúdhoz való kötözést és a szalagozást a Városgondokság végzi el, a fák öntözéséről és ápolásáról az igénylő gondoskodik. 

A város honlapján olvasható felhívás szerint a programra minden 18. életévét betöltött jászárokszállási lakcímmel rendelkező magánszemély, gazdálkodó szervezet vagy társasház jelentkezhet, aki az érintett közterülettel határos ingatlan tulajdonosa vagy az adott ingatlan tartós használatára jogosult. 

A jelentkező írásban nyilatkozik arról, hogy saját költségén vállalja az elültetett facsemete szakszerű gondozását, fenntartását az ültetéstől számított legalább három évig. Az igénylőnek írásos bejelentési kötelezettsége van az önkormányzat felé abban az esetben, ha a fa kiszárad vagy megrongálják. 

Amennyiben a program keretében elültetett fa a hároméves gondozási időszakon belül elpusztul, annak pótlásáról az örökbefogadó saját költségén gondoskodik vagy a pótlásra vonatkozó költséget megtéríti. A faörökbefogadási programhoz október 15-ig lehet csatlakozni jelentkezési lap kitöltésével, mely a város honlapján is elérhető. A kezdeményezésről bővebb információ a felhívásban olvasható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában