Elismerés

2023.10.14. 16:00

Különdíjat kapott a bánhalmai otthon filmje

Az eseményen fogyatékossággal élő speciális filmesek alkotásait mutatták be.

Daróczi Erzsébet

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület, a „Fenyves Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona és a Segítő Kézzel a Fogyatékosokért Alapítvány együttműködésben ötödik alkalommal rendezte meg a Tiszántúli Speciális Filmszemlét a Vigadó Kulturális Központban. Az eseményen fogyatékossággal élő speciális filmesek alkotásait mutatták be. 

Fábián Gábor, a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület elnöke szerint a speciális filmes csoportok különleges közösségek. Érzékenyek, egyediek és nagyon kell őket óvni. Komoly eredményt csak azok tudnak elérni, akik mellett a segítő is érti a dolgát. 

A megméretésen első helyen végzett a Szépséges szörnyeteg – Életrevalók Filmes Csoport, Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Göncz Árpád Szociális Intézmény Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona, Budapest, az alkotók segítői Busi Julianna és Zétényi Sándor voltak. Különdíjban Az erdő védelmezője – Tiszaág Integrált Szociális Intézmény Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Fenyves Otthon, Bánhalma részesült. A szakmai munkát Tóthné Nagy Ágnes segítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában