Munkálatok

2023.10.10. 13:30

Mégis körforgalom épülhet a martfűi Zsófiahalomnál

Hiába a sebességkorlátozó tábla, a járművek nem lassítanak a martfűi Zsófiahalomnál. A területet folyamatosan fejlesztik, a közlekedés biztonságosabbá tételén is dolgoznak, idővel körforgalom épülhet.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Ilusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A tapasztalatok szerint egyre többen költöznek Martfűhöz tartozó Zsófiahalomra, néhány éve a ledes közvilágítást is kiépítették. Dr. Papp Antal polgármester elmondta, a testület döntött arról, hogy közbeszerzést indítsanak az utak aszfaltozására. 

– Pár év alatt bekapcsoltuk a város vérkeringésébe a területet, a tervek szerint stabil útalapok lesznek hamarosan – fogalmazott.

Zsófiahalom felé még nincs kiépítve a szennyvízhálózat, előzetes számítások szerint ennek költsége közel egymilliárd forintra rúgna. A beruházás megvalósítását pályázat nélkül nem tartják valószínűnek Martfűn. Korábban a közlekedés kapcsán is különböző megoldások merültek fel. A 442-es főútra rá-, illetve lekanyarodás több balesethez vezetett. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. illetékeseivel egyeztettek a lehetőségekről. Felmerült egy körforgalom építése, majd a forgalom felmérése után a szakemberek járműosztályozót terveztek.

– A 442-es út felújítása az idei évben porondra került volna, annak részeként készült volna el egy biztonságos kereszteződés, de jelenleg hátrább sorolták a munkálatokat. A legutóbbi információink szerint mégis körforgalom készül, hiszen az ipari park útja is ide csatlakozik és így már indokolttá válik – magyarázta.

Hiába van 60-as tábla, a járművek nem lassítanak, balesetveszélyes helyzeteket teremtve, a biztonságos közlekedés miatt szükséges a mihamarabbi megoldás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában