Útfelújítás

2023.10.17. 10:00

Negyvenmillió forintból fél kilométer aszfaltra futotta Tiszakürtön

Két útszakaszt is aszfaltoztak Tiszakürtön az elmúlt hónapokban. A Hősök téri buszfordulóban és a Vörösmarty utcában is biztonságosabban lehet közlekedni ezután.

Pakainé Pusztai Nóra

Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő és dr. Kiss Györgyné polgármester vágta át a szalagot a Hősök terén

Forrás: Beküldött fotó

Elkészült a Hősök terén a buszforduló és a Vörösmarty utca közel fél kilométeres szakasza a tiszazugi kistelepülésen. Hétfőn az ünnepélyes átadást is megtartották. Ahogy arról dr. Kiss Györgyné polgármester még nyár végén beszámolt, a padka kialakításával kezdődött a munka, ezután következett a szintezés és aszfaltozás a pályázaton elnyert közel 40 millió forintból.

– A Vörösmarty utca a Fő út felőli végén 478 méter hosszúságban készült el, a Hősök tere buszfordulót 37 méteren aszfaltoztattuk – részletezte. Hozzátette: ezzel a beruházással lehetővé tették a kulturáltabb, biztonságosabb közlekedést.

Herczeg Zsolt országgyűlési képviselőtől megtudtuk, TOP Plusz pályázati forrásból végezhették el a munkálatokat Tiszakürtön.

– A fejlesztésnek köszönhetően tovább javult a belterületi úthálózat minősége a településen és a felújított szakaszokon biztonságosabbá vált a közlekedés is – írta közösségi oldalán a honatya.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában