Galériával

2023.10.08. 21:52

Színes énekszólamokkal léptek versenybe a népzenei hangversenyen Szolnokon

Kacsó Hanga népdalénekes előadóművész produkciójával vette kezdetét a VII. Szolnoki Víg-A-Dalom térségi és országos „Aranypacsirta” és „Aranypáva” népzenei hangverseny.

Köllő Judit

Az eseményen fellépett az Öcsödi Hagyományőrző Népdalkör és a Szolnoki Népdalkör is

Fotó: Archív/Nagy Balázs

A Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely Egyesület szervezésében ezúttal a Szolnoki Szakképzési Centrum Központi Aulája adott otthont a VII. Szolnoki Víg-A-Dalom térségi és országos „Aranypacsirta” és „Aranypáva” népzenei minősítő hangversenynek. 

Az eseményen Kacsó Hanga népdalénekes, előadóművész produkcióját hallhatták a jelenlévők, amelyet követően Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket, aki beszédében méltatta a népzenei műhely egyesület mára már egyre terjedelmesebb és gyümölcsözőbb munkáját és fontosságát Szolnok kulturális életében. 

Az eseményt immáron hét éve hagyományosan Szolnokon szervezik meg, mindig különböző helyszíneken. A nívós, népzenéi muzsikákkal teli rendezvény az egyik legkedveltebb népzenei hangverseny, amelyhez idén is számos csapat csatlakozott. A térségi és országos „Aranypacsirta” és „Aranypáva” népzenei hangversenyt követően dr. Béres József „Szép Magyar Ének” című előadását hallgatta a közönség, amelyet követően eredményhirdetéssel és a Korona Zenekar koncertjével zárult a rendezvény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában