Galériával

2023.10.17. 18:30

Termelők is bemutathatták tevékenységüket a szolnoki konferencián

Tájékoztató előadások mellett termelők is bemutatkoztak kedden a vármegyeházán megtartott „Helyi termékek” című rendezvényen. A program a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, és a Kislépték Egyesület előadássorozatának nyolcadik állomása volt.

Kovács Berta

A rendezvényen vármegyei termelők is bemutatkoztak

Fotó: Mészáros János

E szakmai fórumokon a szervezők a helyi termelőkkel kívánják az előttük álló lehetőségeket, aktualitásokat és tevékenységük törvényi hátteret megismertetni, valamint olyan szakmai információkkal ellátni őket, melyek révén eredményesen tudnak bekapcsolódni az élelmiszerláncok hálózatába.

A rendezvényen vármegyénk termelői is bemutatkoztak, akik a méztől, bortól, édességtől kezdve a hús- vagy paprikatermékeken át a mezőgazdasági eszközökig vonultattak fel saját termékeket, melyet akár meg is lehetett kóstolni. A résztvevők megismerhették a kamara által készített Helyi termékek kézikönyvet.

 

Hubai Imre Csaba, a NAK vármegyei elnöke felidézte a régi időket, mikor a vidéken élők sok mindent maguk állította elő, azokat piacon adták el. Hangsúlyozta: fontos, hogy ezeknek az ismereteknek az átadása, ezáltal a vidék megtartó ereje is erősödik. 

Mint mondta, ezen a rendezvényen olyan új ötletek tudnak felszínre kerülni, melyeket hasznosítva a megfelelő piaci értékek birtokában tudjuk tovább gazdagítani a vidéket.

A résztvevőket Berkó Attila főispán is köszöntötte, régi tapasztalatokat is felidézve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában