Szoljon podcast

2023.11.09. 17:00

A civil partnerség húszéves fennállását ünnepelték a szolnoki Agórában

Jubileumi konferenciát tartott csütörtök délelőtt a Szolnoki Civil Tanács a civil partnerség kapcsolatának húszéves fennállásának alkalmából.

Köllő Judit

Az eseményen előadássorozat keretében mutatták be a helyi civil közösség történetét és tevékenységét

Fotó: Nagy Balázs

A szolnoki önkormányzat 2003-ban fogadta el a város civil stratégiáját. Akkor meghatározták azokat az értékeket, támogatási formákat és képviseleti fórumokat, amelyek mentén az önkormányzat és a helyi érintett szervezetek együttműködése a mai napig megvalósul. 

A jeles évforduló alkalmából jubileumi konferenciát tartottak csütörtök délelőtt az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Kamara termében.

Az eseményen dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és dr. Nagyné Varga Ilona, a Szolnoki Civil Tanács elnöke köszöntötte a résztvevőket. Az eseményen előadássorozat keretében mutatták be a helyi civil közösség történetét és tevékenységét.

Elsőként Szutorisz-Szügyi Csongor, a Humán Közszolgáltatások Főosztályának egykori főosztályvezetője az önkormányzati civil partnerség szerveződéséről és a Civil Ház létrejöttéről beszélt, majd a Szolnoki Civil Tanács elnöke, dr. Nagyné Varga Ilona Ez a mi történetünk című pódiumbeszélgetésre hívta az előadókat. Annak vezetését később dr. Versitz Éva aljegyző, egykori civil referens vette át.

A jubileumi esemény zárásaként dr. Molnár Beáta, a Civil Közösség Szolgáltató Központ történetéről tartott előadást az érdeklődőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában