Fejlesztések

2023.11.29. 13:30

A fenntartható vízgazdálkodás feltételeit javítanák Szolnokon

A projekt megvalósítása Szolnok és a környező települések lakóinak életminőségét is javítja.

Köllő Judit

Fejér Andor alpolgármester és Katona Emil ügyvezető tartott tájékoztatót

Fotó: Köllő Judit

Szolnok Sajtótájékoztatón ismertették szerdán délelőtt a Szolnok központú agglomeráció szennyvízelvezetési és tisztítási fejlesztésének előkészítése című projekt részleteit a városházán. Az eseményen Fejér Andor alpolgármester és Katona Emil a KSK Mérnöki Vállalkozási Iroda Kft. ügyvezetője adott tájékoztatást.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Szolnok és a hozzá tartozó 14 település közös célja, hogy a projekt megvalósításával hozzájáruljanak a települések csatornázási feladatainak, szennyvíztisztításának, korszerű iszapkezelésének és hasznosításának fejlesztéséhez, a lakosság egészséges ivóvízzel való ellátásához.

– A víziközmű infrastruktúra állapotának javítása az egyik legkomplexebb és legnagyobb kihívása a vármegyeszékhelynek – fogalmazott az alpolgármester. – Azt gondolom, hogy a problémák megoldására mára a megfelelő tudással rendelkezünk. Köszönhető mindez a KSK Mérnöki Iroda tervezési munkájának, amellyel sikerült olyan tudást megszerezni, amivel talán még sosem találkozhattunk a szolnoki vízi közmű működtetése és fejlesztése esetében. Kiemelt feladat lenne szárazság idején a csapadékvíz újrahasznosítása is, amelyhez megfelelő infrastruktúrát kell kialakítani a jövőben.

További cél a fenntartható vízgazdálkodás infrastrukturális feltételeinek javítása. Emellett a szennyvízelvezetés és -tisztítás, az ivóvízminőség-javítás, a víztakarékosság és éghajlatváltozás kihívásaihoz való alkalmazkodás is lényeges feladat, ahogy a települési zöld-kék infrastruktúrák fejlesztési irányainak való megfelelés biztosítása is – mutatott rá Fejér Andor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában