Elismerés

2023.11.27. 19:55

A KicsiNagykövet program jászkunsági kiválóságait ünnepelték - galériával

Idén is meghirdették a Magyarság KicsiNagykövete programot. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből négyszázan regisztráltak a felhívásra. Közülük a legjobb harmincat díjazták a vármegyeháza dísztermében hétfőn délután.

Pakainé Pusztai Nóra

A legjobbakat díjazták a vármegyeháza dísztermében hétfőn délután

Fotó: Nagy Balázs

A Magyarság KicsiNagykövete kihívás célja segíteni a diákok kreativitásának és tehetségének kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és származásukra.

A műveltségi, kreatív és kincskereső feladatokkal színesített kihívás remek lehetőség arra, hogy a 10-12 éves, 4-6. osztályos diákok összemérhessék tudásukat. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből négyszázan regisztráltak a felhívásra. Közülük a legjobb harmincat díjazták a vármegyeháza dísztermében hétfőn délután.

Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke köszöntőjében elmondta, a KicsiNagykövet dolga, hogy embertársaiért, egy-egy közösségért, a magyarságért felelősséget vállaljon.

– Bárhova sodor is benneteket az élet, mindig emlékezzetek rá, hogy magyarok és jászkunságiak vagytok – emelte ki útravalóul.

Hozzátette: reméli, a kiszemelt életpálya sikerélményt és örömteli pillanatot hoz majd a fiataloknak.

A különdíjas Nagy Flóra édesanyja a hátsó sorokból izgatottan figyelte a lányát. Kérdésünkre elmondta, a feladatok nagyon jó egységgé kovácsolták a családot és a felkészítő pedagógust.

– Az interneten láttam a felhívást. Idén a lányom elhatározta, hogy sok különböző versenyen szeretné kipróbálni magát, ilyen volt a KicsiNagykövet is. Ebben olyan feladatok voltak, melyek igazi kihívásnak számítottak – mondta büszkén Nagy Viktória.

A vármegye legjobbjai az országos döntőbe jutottak tovább.

Pap Boróka, a szolnoki Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója a vármegye KicsiNagykövete címet érdemelte ki.

– A felkészülési feladatok elég nehezek voltak, de azért élveztem őket. Nem számítottam a cím elnyerésére, váratlanul ért, amikor megkaptam róla az értesítést. De nagyon örülök – mondta.

A diáklány videót forgatott a vármegye három nevezetességéről, a Tiszavirág-hidat, a Tabánt és a Reptárt mutatta be. Boróka még nem tudja milyen feladatok várnak rá a jövőben KicsiNagykövetként, de készen áll a következő kihívásokra.

A Kicsi Agrárattasé idén Gigacz Jagello János, ugyancsak a szolnoki Kassai iskola tanulója.

– Az egyik tanárom mesélt a versenyről, már a neve is megtetszett. Elsőnek volt egy kvíz, ami elég könnyű volt. Olyan kérdések voltak, mint például, hogy a babot hogyan kell kicsíráztatni – emlékezett vissza. Hozzátette: a verseny szokatlan volt, ilyenen még sosem vett részt.

A Kicsi Kulturattasé Kondorosi Nimród Kond, a Szegő Gábor Általános Iskola diákja lett, a Kicsi Sportattasé címet Ruzsányi Péter, a tiszafüredi Szent Imre katolikus általános iskolából, a Kicsi Zöldattasé címet Vincze Adél, a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI tanulója érdemelte ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában