Fejlesztés

2023.11.01. 17:00

Akár már november kezdődhet az útfelújítás Újszászon

Pályázaton nyert támogatást az újszászi önkormányzat a Hunyadi út felújítására.

Rimóczi Ágnes

Hosszú szakaszon megújulhat majd a Hunyadi út

Forrás: Dobozi Róbert/Facebook

Mikor kezdődhet el a Hunyadi út felújítása? Ez a kérdés az utóbbi időben többször is felmerült az újszásziakban, sokan a polgármestert is megkeresték felvetéseikkel. A lakosok kérdéseire a városvezető közösségi oldalán egy részletes posztban igyekezett választ adni. 

– A Hunyadi út útburkolat szélesítésére és teljes felújítására benyújtott pályázatunk közel kétszázmillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A beruházás nem csak a lakott területet érinti, a tervek szerint a rendőrségtől egészen a Jász útig, településünk határáig megújul az útszakasz. A tervekben az Egészségház előtt egy gyalogátkelőhely létesítése is szerepel – részletezte a sikeres pályázatot Dobozi Róbert, aki hozzátette: a beruházás befejezéséig rendelkezésre álló határidő huszonnégy hónap, a fejlesztésnek 2024. decemberig kell elkészülnie.

A településvezető bejegyzésében részletesen beszámolt a projekt, eddig megvalósult mozzanatait is, majd jelenlegi helyzetről írt. 

– A projekt lezárult közbeszerzéssel rendelkezik, az ajánlattevők hiánypótoltatása után a kötelező moratórium miatt legkorábban november 7-én írhatjuk alá a kivitelezési szerződést. Az időjárástól függően ez pedig idén novemberi, vagy jövő tavaszi munkakezdést feltételez, így bőven benne vagyunk a rendelkezésre álló kivitelezési határidőben – utalt a fejlesztés kezdésének idejére Dobozi Róbert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában