Szolnok

2023.11.25. 15:00

Deák Dániel politológus volt a Tisza-parti Esték vendége

A pénteki rendezvényt a Márai Sándor Polgári Kör szervezte.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Deák Dániel, a XXI. Század Intézed vezető elemzője volt a Márai Sándor Polgári Kör vendége pénteken a Tisza-parti Estéken. A Galéria étteremben megtartott, igazán tartalmasnak mondható összejövetelen a politológus izgalmas elemzést adott az aktuálpolitikai helyzetről, az Európai Unióban zajló folyamatokról, az ukrajnai háború hatásairól. Szóba került a nemzeti konzultáció is.

A hazai viszonyokat illetően Deák Dániel rámutatott, hogy a 2022-es választások óta a pártok közötti erőviszonyok szinte teljesen befagytak, azóta gyakorlatilag nem történt érdemi változás. Az elemző szerint egy mostani választáson nagyjából ugyanazok az eredmények születnének.

Mint mondta, az ellenzék lényegében szétesett, de a 2024-es európai parlementi és önkormányzati választások eredményét az dönti el, melyik párt hogyan tudja saját szavazótáborát mozgósítani.

Arra is felvetette, a kormánypártok kihívói sok esetben függetlennek tűnő jelöltek lesznek, de majd gyorsan kiderül, ki hova tartozik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában