Hagyomány

2023.11.23. 17:30

Elültették az újabb babafákat Mezőtúron

Folytatódik a babafa program, a közelmúltban újabb facsemeték kerültek földbe városszerte. Idén már saját kertbe is el lehetett ültetni a fákat.

Rimóczi Ágnes

Közösen ültették el a babafákat

Forrás: Szűcs Dániel/Facebook

Három évvel ezelőtt indult útjára a babafa program Mezőtúron, mely évről évre nagy népszerűségnek örvend a városban élő családok körében. A született gyerekek tiszteletére újabb és újabb facsemetéket ültetnek el.

– Örülök, hogy idén is sok család csatlakozott a babafa programhoz, melynek kezdete óta már közel 300 facsemetét ültettünk el Mezőtúron – mondta el Szűcs Dániel a legutóbbi faültetés apropóján.

A város polgármestere, a program ötletgazdája hozzátette: mindamellett, hogy a faültetés szép közös családi program, hozzájárulhat a gyermekek környezettudatosságra történő neveléséhez is. Idén újdonság volt, hogy biztosították annak a lehetőségét is, hogy a szülők hazavigyék és a saját kertjükben ültessék el a facsemetéket.

– Jövőre folytatjuk – tette hozzá a városvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában