Digitális oktatás

2023.11.16. 08:00

Folytatódott a tanulói notebookok kiosztása Jászberényben

Dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára tartott sajtótájékoztatót a jászberényi Lehel Vezér Gimnáziumban.

Pesti József

Sajtótájékoztatót tartott a Lehel Vezér Gimnáziumban Antics István igazgató, Pócs János országgyűlési képviselő, dr. Maruzsa Zoltán államtitkár ás Zsemberi Zoltán tankerület igazgató

Fotó: Pesti József

A Klebelsberg Központ által megvalósított „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” című projekt keretében 140 000 darab notebook 2571 köznevelési intézmény, 3033 feladatellátási helyére történő kiszállításával folytatódik a 2022 tavaszán megkezdett tanulói notebook kiosztási program.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében 5328, ebből Jászberényben 8 helyszínen 492, a Lehel Vezér Gimnáziumban 125 darabot osztottak ki szerdán.

Az országos program keretében több mint 3000 iskola vesz részt, és a tervek szerint december 15- ig minden regisztrált köznevelési intézményekben tanuló 7. és 10. évfolyamos diák megkapja majd az eszközt.

A program 2024 tavaszán az 5., 6. és a 9.évfolyamon tanulók támogatásával  folytatódik.

A  szerda délutáni sajtótájékoztatón Antics István, az LVG igazgatója üdvözölte a megjelenteket, majd dr. Maruzsa Zoltán államtitkár szakmai beszámolóját, Pócs János országgyűlési képviselő köszönetét tolmácsolta a média munkatársainak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában