Felajánlások

2023.11.10. 16:55

Higiéniai segélydobozokat juttattak a szolnoki iskolákba

Újra női higiéniai termékeket gyűjtött az LMP vármegyei elnöksége pénteken Szolnokon. A felajánlásokat azokba a menstruációs segélydobozokba juttatják majd el, melyek szolnoki iskolákban állnak a lányok rendelkezésére.

Rimóczi Ágnes

Tóth Áron és Szelindi Andrea fogadta a felajánlásokat pénteken délután a szolnoki Sóház Apartmanban

Fotó: Rimóczi Ágnes

Tavasszal csatlakozott az LMP vármegyei elnöksége ahhoz az országos kezdeményezéshez, mely a menstruációs szegénység felszámolás érdekében indult. Akkor Szolnokon gyűjtést szerveztek, ahol női higiéniai termékeket lehetett adományozni. – A gyűjtés akkor sikeres volt, nagyon sok felajánlás érkezett, a termékeket a védőnői szolgálatnak, s az anyaotthonnak ajánlottuk fel. El is határoztuk, hogy rendszeresen tartunk majd hasonlókat – mondta el Tóth Áron. A párt vármegyei elnöke pénteken egy újabb hasonló gyűjtésen beszélt arról, hogy a kezdeményezés célja, hogy mindenki hozzájusson ezekhez, az olykor nem olcsó termékekhez. Vannak ugyanis olyan fiatal lányok, akik menstruáció idején azért maradnak ki az iskolából, mert családjuk nem tud higiéniai terméket vásárolni.

A gyűjtés után megkerestük Szolnok önkormányzatát azzal az ötlettel, hogy minden szolnoki oktatási intézményben legyen egy „piros doboz", melyben ezek a termékek megtalálhatók. Az érintett lányoknak szükség esetén ezek a dobozok nyújthatnak segítséget 

– tette hozzá Tóth Áron.

– A városvezetés nyitott volt, felkarolta és támogatta az ügyet – vette át a szót Szelindi Andrea. A párt vármegyei elnökségi tagja elmondta: az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság segítségével eljuttatták az iskolákba a csomagokat, s az önkormányzat az újra töltés költségeit is vállalta. – Természetesen mi rendszeresen szervezünk még gyűjtéseket, s az ott felajánlott termékeket ezekbe a dobozokba juttattjuk majd el – hangsúlyozta Szelindi Andrea, hozzátéve: szeretnék a védőnők segítségét kérni abban, hogy a lányokat segítsék a menstruáció időszakában, segítsenek abban, hogy az iskolákban se kelljen ezt a témát tabuként kezelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában