Kedves gesztus

2023.11.15. 11:25

Idén is szebbé teszik a fedél nélküliek ünnepét Szolnokon

Húsz női, negyven férfi, valamint tíz, mindkét nem által használható csomag összeállítása a célja idén Ahmadné dr. Labanics Évának. A szolnoki ügyvédnő már évek óta hirdeti meg karácsonyi ajándékgyűtő akcióját, melynek célja, hogy szebbé tegye a városban élő hajléktalanok karácsonyát.

Molnár-Révész Erika

Ahmadné dr. Labanics Éva ismét Szapáry úti irodájában gyűjti a hajléktalanok számára felajánlott ajándékokat, ezekkel tenné szebbé a fedél nélküliek karácsonyát

Fotó: Mészáros János

– Ez már az ötödik év hogy megszervezem a karácsonyi ajándékgyűjtést a hajléktalanok számára. A felhívástól számított három napon belül eddig már huszonheten jelezték segítő szándékukat – számolt be az eddigi tapasztalatokról Ahmadné dr. Labanics Éva, aki kezdetben csak a fedél nélkül élő nőknek, egy évvel később már az összes, szolnoki hajléktalanszállón élő ellátottnak gyűjtött karácsonyi ajándékokat. 

– Idén hetven csomag összeállítása lenne a cél, húsz női, negyven férfi és tíz olyan csomag, melyet mindkét nem használhat, ugyanis előre nem tudható hogy karácsonyig még mennyien, és a nemek milyen arányában érkeznek a rendszerbe. A korábbi évekhez hasonlóan nem csak a szálló lakóit, de az éjjeli melegedőt igénybe vevőket és a folyamatosan az utcán élőket is szeretném megajándékozni az adományozók segítségével –tájékoztatott az ügyvédnő.

Mint elmondta, idén legfeljebb egy normál cipős doboz méretű dobozba, maximum 30-szor 40 centiméteres dísztasakban kellene elhelyezni az ajándékokat, mint tusfürdő, sampon, dezodor, kézkrém, ajakír. A férfiaknak borotva, borotvahab, emellett lehet a csomagokban édesség, csokoládé, instant kávé, konzerv, valamint zokni, fehérnemű, sál, sapka és kesztyű.

A csomagokat december 15-ig, a Szapáry út 10. szám alatti irodában lehet leadni. 

Keretes: Évről-évre sokan csatlakoznak a gyűjtőakcióhoz

Mint azt Ahmadné dr. Labanics Éva elmondta, már előzetes jelzések alapján is látszik, hogy idén is sokan támogatják majd a kezdeményezést. Azt kéri, aki segítene, azt is jelezze, hogy férfi, női vagy mindkét nem számára használható csomaggal csatlakozik a gyűjtéshez. 

Ez az év sem lett könnyebb, tudom. Mégis, az előzetes visszajelzésekre figyelemmel remélem, idén is megoldjuk azt, hogy egy kis ajándékkal szebbé varázsoljuk városunk hajléktalanjainak karácsonyát

 – hangsúlyozta az akció kezdeményezője.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában