Elismerés

2023.11.21. 16:30

Idősbarát Önkormányzat Díjat kapott Jánoshida

Az évek óta tartó kimagasló szakmai munka kivívta a kultúráért és innovációért felelős minisztér, valamint a belügyminiszter elismerését is.

Illés Anita

Az ünnélyes átadón Eszes Béla polgármester (balról), Béresné Szénási Ildikó a Szent Norbert Idősek Klubja vezetője, Révész Ferencné, a Hidai Cammogók Gyalogló Klub vezetője és Bozsó Mihály, a Faluház vezetője képviselte a települést

Forrás: Jánoshida közösségi oldala

Az idén immár huszadik alkalommal kiírt díj elnyerésére 94 település pályázott, melyből 12 önkormányzatot jutalmaztak. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében 2023-ban egyedül Jánoshida érdemelte ki a díjat, mellyel együtt 1,5 millió forint is jár. Az elismeréseket november 9-én, a Budai Várban rendezett ünnepségen adta át Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár és dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár. 

– A díj az önkormányzatok idősekért vállalt kimagasló tevékenységeit, cselekvő felelősségét és az idősügyért végzett példaértékű eredményeit szakmai alapon ismeri el. A pályázati kiírás minden évben kiemel egy témát, amelyet a döntésnél hangsúlyosan figyelembe vesznek. Idén a bírálok azt vizsgálták, hogy az önkormányzatok hogyan küzdenek az idősek elszigetelődése, magánya ellen – tájékoztatott közösségi oldalán az önkormányzat. 

Megtudtuk, hogy Jánoshida méltatásában kiemelték, hogy információkkal segítik a demenciával élőket és hozzátartozóikat, Alzheimer Cafét, gyalogló klubot működtetnek, érzékenyítő programokat szerveznek, amelyekbe a fiatalabb korosztály is bekapcsolódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában