Rendezvény

2023.11.22. 10:00

Jótékonysági bállal segítették a jászapáti általános iskola tanulóit

Kettős jubileum jegyében rendezték meg a Jászapáti Általános és Alapfokú Művészeti Iskola alapítványainak jótékonysági estjét november 18-án a Pájer Antal Művelődési Házban.

Illés Anita

Nagy sikert aratott az NSF Dance Family Tánciskola növendékeinek táncos produkciója

Fotó: Pesti József

Az intézmény központi épülete idén ünnepli 110. születésnapját. 

– Az 1900-as években Jászapáti a környező településeket megelőzve egyre dinamikusabban fejlődött. Volt olyan év, amikor a lakosság lélekszáma megközelítette a 12 ezer főt. Kiépült az Újszász-Vámosgyörk vasútvonal, gimnázium épült a településen, Járásbíróságot hoztak létre. Iskolánk különleges tornyos főépülete 1913-ban Főszolgabírói és Adóhivatalnak épült, később működött benne polgári lányiskola, Járási Tanács, majd hatvan éve, az 1963/64-es tanévben kezdődött meg az általános iskolai oktatás – idézte fel az esten Nagypéter Mária, a Tehetséges Gyermekeinkért Alapítvány kuratóriumi elnöke, majd köszöntötte az évfordulós megemlékezés elindítóját Urbán Béláné Lóczi Ilona, nyugdíjas pedagógust. 

Kiemelte, hogy az elmúlt hatvan tanítási évnek az utolsó több mint harminc évét segítette a Tehetséges Gyermekeinkért Alapítvány és a Tehetségért Alapítvány. Az első iskolai alapítvány létrehozója és az első bál megszervezője Lékó Béláné egykori iskolaigazgató volt. A jubileumi estet Tavasz Ferenc iskolaigazgató nyitotta meg, majd az NSF Dance Family Tánciskola szuper produkciója szórakoztatta a közönséget. A pedagógusok, szülők és támogatók közös műsorral készültek, LGT dalokat énekeltek. Az est folyamán a jó hangulatról és a talpalávalóról Bíró-Sipos Karina és az Origó Együttes gondoskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában