Konferenciát tartottak

2023.11.28. 18:30

Jubileumot ünnepelt a vármegyei szakszolgálat - galériával

Konferenciát tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat a vármegyeházán kedden. Az elmúlt évtized tapasztalatait, kihívásait foglalták össze, megismerve a tagintézmények jó gyakorlatait.

Pakainé Pusztai Nóra

A szolnoki Kodály Zoltán általános iskola diákjai léptek fel a konferencián

Fotó: Mészáros János

Fennállásának 10 éves évfordulóját konferenciával ünnepelte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat a vármegyeházán kedden. Zsoldos Erzsébet után a vendégeket Rusvai Károly tankerületi igazgató köszöntötte, majd Hubai Imre a vármegyei közgyűlés elnöke nyitotta meg a rendezvényt. A délelőtt folyamán előadások során vezették végig a hallgatóságot az elmúlt évtizedet több aspektusból is megismertetve. Zsoldos Erzsébet főigazgató összegezte a tapasztalatokat. Mint tájékoztatójából kiderült, 2013. szeptember 1-jén a megye pedagógiai szakszolgálatainak összevonásával és új tagintézmények létesítésével jött létre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat. Szolnoki székhelyintézményük mellett, a járási központok kilenc tagintézményében, összesen 13 telephelyen működnek.

– A köznevelési törvényben foglaltaknak megfelelően a szülőket, a pedagógusok nevelő munkáját, valamint a nevelési-oktatási intézmények feladatainak ellátását segítjük egyebek mellett gyógypedagógiai tanácsadással, korai fejlesztéssel és gondozással, logopédiai ellátással – kezdte a felsorolást.

Kiemelten tehetséges gyermekekkel is foglalkoznak, továbbtanulási és pályaválasztási tanácsadást tartanak.

Megtudtuk, a vármegye legtöbb településén helyben, az óvodákban, iskolákban vehetik igénybe a szülők gyermekük számára a szükséges ellátást, ezáltal megvalósul a lakóhely közeli ellátás, melyet a születéstől egészen a középiskola végéig igényelhetnek a szülők.

– A komplexitás biztosítása érdekében az elmúlt 10 évben hatékony, jól működő ágazatközi kapcsolati hálót építettünk ki az egészségügyi és szociális intézményekkel egyaránt – fogalmazott a főigazgató.

A konferencia délután különböző szekciókban folytatódott, ahol jó gyakorlatokról is tájékozódhattak a résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában