Különleges értékek

2023.11.24. 09:00

Kincskereső játékot hirdetett a martfűi művelődési központ

Nyolc feladványt teljesíthetnek a martfűi művelődési ház legújabb, kincskereső játékának résztvevői. A város jelentős pontjait barangolhatják be a családok, fiatalokból álló társaságok.

Pakainé Pusztai Nóra

A város történetének jelentős helyszínein vezet végig a kincskeresős játék

Fotó: Mészáros János

Kincskereső játékot hirdetett a Martfűi Művelődési Központ és Könyvtár november elején. Eiler Zita muzeológus elmondta, ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy milyen különleges értékek vannak a tiszazugi városban.

– Olyan programban gondolkodtunk, ami játékosan vezeti végig a lakosokat a településen. A feladatok megoldóinak megadott koordinátákat kell felkeresni. A gyermekeknek izgalmas családi program, a modern technikával a fiatalokat is bevonjuk – magyarázta.

A helyszíneken egy kis dobozt kell felkutatni a kincskeresőknek, melyben egy levél található, amiben leírták, hogy az adott pontnak mi a településtörténeti jelentősége.

– Kértük, hogy aki teljesíti a kihívást, mind a 8 helyszínen készítsen egy szelfit, küldje el nekünk a feladatok megoldásaival együtt és mi egy kis ajándékkal kedveskedünk majd nekik – részletezte.

A játék nagy népszerűségnek örvend, a hónap végéig még biztosan jut idő megoldani a feladványokat. A Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény munkatársai egyúttal már a folytatást tervezik, várhatóan érdekes részleteket kell megkeresni a városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában