Életünket óvják

2023.11.15. 18:55

Mentőhajókat adtak a helyi önkéntes szervezetnek Tiszafüreden

Kedden délelőtt két új árvízi mentőhajót, vízi eszközöket és különböző járműveket adtak át Tiszafüreden, a Szabics kikötőben.

Köllő Judit

Két új árvízi mentőhajót, vízi eszközöket és különböző járműveket adtak át Tiszafüreden

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Fotó: Szőke Péter

– A baj órájában a hivatásosok mellett állnak az önkéntesek, ezért az ő képességeik fejlesztése is kiemelten fontos – mondta dr. Jackovics Péter tűzoltó ezredes, a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság veszélyhelyzet-kezelési főosztályvezetője. 

– A projekt célja, hogy az önkéntes csapatok nemzeti és nemzetközi szinten is az Euró­pai Unió előírásainak megfelelő felszereléssel és képzettséggel tudjanak részt venni a mentésekben. A két árvízi mentőhajó elsősorban emberi élet mentésére alkalmas, sekély vízben, nagy megterhelés mellett is kiválóan dolgozik. A mentőhajókból országosan 12 darabot adtak át olyan területeken, amelyek árvízvédelmileg kiemelten fontosak. A mentőegységek utánfutós mentőhajókat, műszaki, vízimentő, árvíz- és lakosságvédelmi gépjárművet, búvárruhákat, speciális quadokat, nagy teljesítményű áramfejlesztőket, sátorkészletet, tábori ágyakat és egészségügyi felszereléseket kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában