Életveszélyesek voltak az épületek

2023.11.08. 13:55

Nem kegyelmeztek a munkagépek, a földdel tették egyenlővé az Üteg úti „romtelepet” Szolnokon

A statikai vizsgálat megállapította, hogy az összesen tizenhárom lakásból álló négy épület mindegyike életveszélyes volt.

Mészáros Géza

„Rongálás és szakszerűtlen bontás miatt közvetlen életveszély alakult ki” – állapította meg az építésügyi hatóság, mely az épületek azonnali bontását rendelte el az Üteg úton.

Mint arról a szolnoki városháza kommunikációs osztálya közleményében hírportálunknak beszámolt, az Alcsi városrészben található Üteg úti épületeket az építésügyi hatóság végzése szerint bontatta le az önkormányzat.

Az életveszélyes épületeket lebontották
Forrás: Szolnok város hivatalos Facebook-oldala

A statikai vizsgálat megállapította, hogy az összesen tizenhárom lakásból álló négy épület mindegyike életveszélyes volt. A lakatlan és lakhatatlan ingatlanegyüttest a város ezért felszámolta.

Jelezték, hogy az utóbbi időben ezen a területen a rágcsálók is elszaporodtak, fertőzésveszélyt jelentve a környék lakossága számára.

– A régóta megrongálva és szakszerűtlenül megbontva álló épületekbe a tulajdonosok engedélye nélkül, vagy tudtával olykor hajléktalanok is beköltöztek, és mivel rossz állapotúak az ingatlanok, a hatóság a közvetlen életveszély elhárítás érdekében rendelte el az érintett épületek azonnali bontását – tudtuk meg a városházától. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában