Jubileum

2023.11.30. 11:25

Nemsokára megmutatják, milyen csodát tettek egy tiszaföldvári telephelyen álló IFA-val

Vállalkozása fennállásának 40 éves évfordulója alkalmából újított fel alkalmazottaival egy IFA teherautót a tiszaföldvári Nagy Ferenc. A kerek jubileumot nagyszabású rendezvénnyel ünnepelték.

Pakainé Pusztai Nóra

A tiszaföldvári vállalkozó megvásárolt, majd felújított egy IFA teherautót, a telephelyén állítja majd ki

Forrás: Beküldött fotó

Vállalkozása kezdetéig nyúlt vissza Nagy Ferenc, tiszaföldvári vállalkozó, amikor úgy döntött, hogy ismét egy IFA teherautót vásárol. Negyven éve ugyanis pont egy ilyen típussal vágott bele az akkor még magánvállalkozói világba.

– Akkoriban is különlegesnek számított az IFA, hiszen nem igazán lehetett tehergépjárművet vásárolni, főleg nem ilyet. Leginkább a már eléggé elhasznált Csepelek, Roburok járták az utakat. Nehezen, a kapcsolataimnak köszönhetően vettem az IFA teherautót, ezzel indult a pályám – elevenítette fel az első lépéseket.

Nagy Ferenc vállalkozása egy IFA megvásárlásával kezdődött
Forrás: Beküldött fotó

Nem volt számára idegen a fuvarozás világa, ugyanis nagyapja és nagybátyja lovaskocsival szállított tüzelőanyagot Tiszaföldváron.

– Később nagybátyám az elsők között volt az országban, aki tehergépjárművel fuvarozott – emelte ki a családi kötődést.

Az elmúlt évtizedek változásairól is beszélt Nagy Ferenc, mint kiderült eleinte lakossági szállításokkal, építőanyagok fuvarozásával foglalkozott.

– Három-négy év múlva bekövetkezett egy válság időszak, amit át kellett vészelni, akkor nyitottam a multicégek felé. 1994-ben alapítottam a vállalkozást, a folyamatosan bővülő flotta adott irányt ahhoz is, hogy benzinkutat nyissak – mesélte a fejlődésről.

Nagyszabású rendezvényen ünnepelték a tiszaföldvári vállalkozó jubileumát
Forrás: Beküldött fotó

Nagy Ferenc vállalkozásában van olyan alkalmazott, akivel a kezdetektől együtt dolgozik.

– Bár van egy IFA teherautónk, de felmerült, hogy egyet emléknek újítsunk fel, s ez olyan jól sikerült, hogy szinte vadonatúj lett. Minden alkatrészét vagy felújítottuk vagy kicseréltük a kárpitozástól kezdve a platóig. Úgy szét volt szedve, hogy a vázban egy csavar sem maradt. Alkalmas lenne áruszállításra is, de Old Timer minősítést szeretnénk szerezni rá. Magam is dolgoztam vele, a szerelők, festők is kivették a részüket a munkából – mondta a régi-új járműről.

Az autó most a tiszaföldvári telepen áll, az a terv, hogy tavasszal ki is állítják majd.

Munkatársakat ismert el a sikeres vállalkozó

Nagy Ferenc vállalkozói tevékenységének 40 éves jubileuma alkalmából rendeztek ünnepséget a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola tornacsarnokában a minap. Ahogy a helyszínen elhangzott, az elmúlt négy évtized tevékenysége, munkája nem lett volna elvégezhető odaadó és önzetlen munkatársak nélkül. Tíz főt díjaztak, akik jeleskedtek szakterületükön és munkájukkal nagyban hozzájárultak a cégcsoport sikereihez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában