Workshop

2023.11.15. 17:30

Pedagógusok tanulhattak az autizmusról Szolnokon

Pedagógusoknak tartottak workshopot az autizmusról a  Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézményben.

Köllő Judit

Számtalan pedagógus érdeklődött az autistákról szóló workshop iránt

Fotó: Nagy Balázs

Csütörtökön délután a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézményben  workshop az autizmusról címmel hirdetett programokat az Autistákért Szolnokon Egyesület. A csoport célja, hogy közelebb hozzák a pedagógusokat az autizmusban érintett családokkal és jobban megismertessék nehézségeiket. A két órán át tartó előadásokkal és interaktív vetélkedőkkel egybekötött délutánon bemutatkozott Autistákért Szolnokon Egyesület, továbbá olyan fontos témákat boncolgattak, mint az együttműködési lehetőségek, animátori program,  és a segítségnyújtás lehetőségei.

Az eseményen számtalan hozzáértő segítette a programot, többek között Balogné Szabó Anita, az Autistákért Szolnokon Egyesület elnöke, Sokváriné Godra Györgyi és Ladányi Anett gyógypedagógusok, Ónodi Noémi animátor és V. Szabó Tamás, klinikai szakpszichológus.

A csütörtöki workshopon leginkább tankerületi pedagógusok voltak jelen, azonban a tankerületen kívül, általános és középiskolás tanárok is nagy érdeklődéssel fogadták az interaktív témaötletet 

– fejtette ki hírportálunknak V. Szabó Tamás, klinikai szakpszichológus, az Autistákért Szolnokon Egyesület vezetőségi tagja. 

A célunk az, hogy segítséget kérjünk a többségi pedagógusoktól annak érdekében, hogy az autizmusban érintett fiatalok is könnyebben beilleszkedjenek az intézményekbe. 

Egy magyar autizmus kutatócsoport nemrégiben olyan adatokat hozott nyilvánosságra, amelynek köszönhetően napvilágra került, hogy az autizmussal érintett felnőtt korú fiatalok 25 százaléka tanul, 25 százaléka dolgozik, egy százalékuk mindkettőt műveli, azonban 49 százalék nem aktív. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában