Egyenruhások akcióban

2023.11.08. 17:22

Komoly feladatokra készítik fel a tartalékosokat a szolnoki helikopterdandárnál – videóval, galériával

Ellenőrző-áteresztő pont telepítését és őrzésvédelmi feladatok ellátását egyaránt elsajátítják a héten a Magyar Honvédség 3. Területvédelmi Ezred tartalékosai a szolnoki helikopterdandárnál. Különleges felkészülésükbe szerda délelőtt hírportálunk is betekinthetett.

Hartai Gergely

Hétfőn kezdték meg a felkészülést Szolnokon, az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál

Fotó: Mészáros János

A Magyar Honvédség alakulatai hétfőtől megkezdték az átcsoportosításukat és felkészülésüket az Adaptive Hussars 23 többnemzeti országos hadgyakorlatra, amelyben a Magyar Honvédség 3. Területvédelmi Ezred is érintett. A nagyszabású katonai esemény egyik legfontosabb célja hazánk védelmi képességének tesztelése, a haderő ütőképességének fejlesztése.

A területvédelmi ezredet század erővel vonták be a hadgyakorlatba, melynek tagjai múlt vasárnap vonultak be, és hétfőn már meg is kezdték a felkészülést Szolnokon, az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

A helyszínen Kovács Imre az MH 3. Területvédelmi Ezred parancsnoka érdeklődésünkre elmondta, hogy a tartalékos alegység feladatai közé tartozik az őrzésvédelmi feladatok ellátása, megfigyelőpontok létesítése és üzemeltetése, valamint ellenőrző-áteresztő pont telepítése, működtetése. Az állomány elsősorban gyalogosan végrehajtandó feladatokra készül.

– Az Adaptive Hussars 23 az esetünkben azt jelenti, hogy Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből megszólítottuk a tartalékosokat, akik vasárnap be is vonultak. Péntekig felkészítjük őket, majd egy előre meghatározott helyszínre szállítjuk a csapatot feladatvégrehajtás céljából – tájékoztatott a parancsnok.

Mint megtudtuk, a legtöbb tartalékos 2017-ben csatlakozott a honvédséghez, majd átestek egy 20 napos alapképzésen. Tevékenységük pedig nélkülözhetetlennek bizonyult az elmúlt időszakban. A koronavírus-járvány idején logisztikai feladatokat láttak el kórházakban, sőt többen külföldi missziókban is megfordultak már. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában