Összefogás

2023.11.20. 12:00

Több tonna élelmiszer gyűlt össze hétvégén Szolnokon

Adakoztak a vásárlók a hétvégén az Élelmiszerbank háromnapos karácsonyi gyűjtőakciójában. Nem maradnak éhen a rászorulók az ünnepek alatt.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Tartós élelmiszerrel támogathatták a hétvégén a rászorulókat az adakozó szándékú vásárlók.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület helyi partnerszervezete, a CONTACT Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat immár nyolcadik alkalommal csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országos karácsonyi adománygyűjtő akciójához. Idén péntek délutántól vasárnap estig a TESCO két szolnoki üzletében fogadták a tartósélelmiszer-felajánlásokat.

Dr. Molnár Beátától, a szolgálat vezetőjétől megtudtuk, a két üzletben összesen 3387 kilogramm élelmiszert gyűjtöttek az önkénteseik segítségével, lisztet, cukrot, édességet, étolajat, rizs, konzerveket, bébiételt, ásványvizet, üdítőket ajánlottak fel a jótékony célra az adományozók.

– Volt olyan felajánlás, amit ebben a kampányban nem tudtunk fogadni: fabrikett és nagy mennyiségű ruhanemű. De ha ezeket az Újvárosi Fejlesztési Irodába, mint adományközpontba behozzák, eljuttatjuk a rászorulókhoz – mutatott rá dr. Molnár Beáta, aki a hétvégi akciót sikeresnek ítélte, és köszönetét fejezte ki az adományozóknak és megfeszített munkájukért az önkénteseknek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában