Programajánló

2023.12.01. 18:00

A Mikulás és az ünnepvárás jegyében telnek a hétvége programjai a Jászkunságban

Még víz alatti Mikulással is találkozhatnak a gyerekek hétvégén a vármegyében.

Molnár-Révész Erika

SZOMBAT 

MARFTŰ 

Mikulásmerülésre várja a búvárokat reggel 9 órára a Szolnoki Búvár S.E. a Martfűi Termal SPA-ba. A gyülekező 8 órakor lesz az S.E. székhelyén.

RÁKÓCZIFALVA 

Reggel 9-től délelőtt 11 óráig Adventi ruhabörzére és manókészítésre várják az érdeklődőket a Varsány Közösségi Házban. A manó elkészítéséhez szükséges eszközöket a szervező biztosítja, de a ruha és tömőanyagot a résztvevőknek kell vinniük. 

TISZASÜLY 

A Nagy Lajos Faluház udvarán 10 órakor kezdődnek az adventi forgatag eseményei, például gyertyaöntés, mézeskalács és karácsonyfa díszítés. Délig adhatóak le a II. Mézeskalács sütő versenyre benevezett sütemények, az ereményhirdetés 12.30-tól várható. A résztvevőket forralt borral, teával és kemencés beiglivel várják.

TISZAFÜRED 

Reggel 9 és dél között Jótékonysági sütivásárt tartanak „Ádin gyógyulásáért” címmel a Tesco áruházban.  A tiszafüredi kisfiú Duchenne féle izomdystropiával született, ami az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó, veleszületett betegség. A süteményvásárra befolyt összeget a családnak ajánlják fel, akik a kisfiú 1,3 milliárd forintos gyógykezelésre gyűjtenek.

Ezen a napon kezdődik a Télköszöntő rendezvénysorozat is a város főterén karácsonyi vásárral, este 18 órától Nagy Emma és Bükky Martin Tamás városi vers és prózamondó verseny korcsoport győztesei szónokolatával, majd a Szőke Tisza Népzenei Együttes és az Egyeki Népdalkör fellépésével várják az érdeklődőket.

TISZAFÖLDVÁR 

Délután 16 órától Kalóz Benjámin Sándor tiszaföldvári lakos, nyugalmazott középiskolai tanár Sorsok és esélyek a Tiszazug kapujában című könyvének bemutatójára kerül sor a művelődési ház nagytermében. Az esemény regisztrációhoz kötött. 

KUNSZENTMÁRTON 

Reggel 9 órától a város nyugdíjasait várják a Szabó Gyula Művelődési Központban. Az eseményen Nagy Molnár Dávid világbajnok 2. helyezett bűvész műsorát tekinthetik meg az érdeklődők, majd Varga Feri és Balássy Betti zenés műsorral szórakoztatja a résztvevőket. 

SZAJOL 

A közösségi ház és könyvtárban délután 13 órától a Mézes délutánal kezdődnek az ünnepváró családi nap programjai a Nánafarm közreműködésével. 14 órától kézműves foglalkozás indul, 15 órától a Szajoli Daloskörrel lehet az ünnepre hangolódni, 16 órától a Csoda-Vár Bábszínház előadása szórakoztatja a közönséget, majd érkezik a Mikulás is. A rendezvény ideje alatt karácsonyi vásár várja az érdeklődőket. 

TÖRÖKSZENTMIKLÓS 

Az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban Tompeti és Csillagszemű szórakoztatja és tanítgatja játékosan a zene nyelvén keresztül a legkisebbeket 16 órától. A koncert előtt, 14 órától kézműves foglalkozást, valamint póni fogatozást is tartanak, utóbbiba a Mikulás is beszáll majd. A program 1 éves kor alatt ingyenes. 

SZOLNOK 

Szívvel festve-Mikulástól Vízkeresztig –ezzel a címmel nyílik üvegfestmény kiállítás az Aba-Novák Agórában délelőtt 11 órakor. Zbigniew Micherdziński üvegfestő, szobrász és grafikus különleges munkái december 16-ig tekinthetőek meg. 

Az Ormos Imre parkban 16 órakor kezdődnek az adventi programok, zenés műsorokkal, meglepetésekkel várják az érdeklődőket. A fehérszakállú várhatóan 18 órakor érkezik a helyszínre.

A Kossuth téri adventi faluban 15.15-től a Liget úti EGYMI műsorát lehet megtekinteni, majd az evangélikusok gyertyagyújtása után a Vibe Line Dance táncstúdió produkciója következik, 19 órától az Indian Joe Band zenél majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában