Hagyomány

2023.12.16. 18:00

Összefogással teszik szebbé a tiszasülyi gyerekek karácsonyát

Még az ünnepek előtt kiosztják a gyerekeknek szánt ajándékcsomagokat.

Kovács Berta

Sok karácsonyi ajándékot kellett becsomagolni

Forrás: Beküldött fotó

Már hagyomány, hogy karácsony alkalmából az önkormányzat megajándékozza a tiszasülyi gyerekeket. Az akció Nagy Richárd polgármester 2019-es kezdeményezése nyomán honosodott meg a településen.

Az ajándékozáshoz idén is gyűjtést indítottak, jó állapotú, de fölöslegessé vált játékokat, könyveket vártak a helyiektől. A felajánlásokat a könyvtárban lehetett leadni december 10-ig, gyűltek is szépen az adományok.

– A játékok túlnyomó részéhez szülői összefogásnak köszönhetően jutottunk, behozták gyermekük megunt holmijait – számolt be róla Balaton Mária könyvtárvezető. – Voltak szülők, akik kislányukkal vagy kisfiukkal közösen válogatták ki a játékok közül azokat, amire már nincs szükségük. A tiszasülyi emberekre szerencsére mindig lehet számítani! – hangsúlyozta a könyvtárvezető.

Az adományokat átválogatták, és az ünnep hangulatához méltóan minden adagot szépen be is csomagoltak a könyvtárosok a közfoglalkoztatottak és szülők segítségével. 

Idén közel százhetven gyereket ajándékoznak meg, a kisebbek örülhetnek a csomagoknak, a felső tagozatos diákok pedig csoportos mozijegyet kapnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában