Jászkunság

2023.12.06. 12:30

Adószámos magánszemélyből tartottak legtöbbet nyilván

Az adózói kör összetételére is rávilágít a nemrég megjelent TOP 50 kiadvány.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Vármegyénkben 55 763 adószámmal rendelkező gazdálkodó működött 2022 végén, 1,1 százalékkal több, mint egy évvel korábban, derül ki a Jász-Nagykun-Szolnok vármegye gazdaságát bemutató, minap megjelent TOP 50 kiadványából. A vármegyei kereskedelmi és iparkamara NAV-val közös összeállítása arra is rámutat, hogy az adózói kör összetételében az adószámos magánszemélyek képviselték a legnagyobb arányt: 26 211 főt tartottak nyilván. Egyéni vállalkozóként tavaly 16 554 fő tevékenykedett, míg gazdasági szervezetből 12 998 működött az adott évben.

Az összes gazdálkodó szervezet több mint felét a korlátolt felelősségi társaságok képviselték, közel negyede nonprofit szervezet, hetede pedig betéti társaság volt. Az egyéb jogi személyiségű társaságok, a költségvetési szervezetek, a jogi személyiség nélküli társaságok és az egyéb gazdálkodó szervezetek együttesen 6,8 százalékát képviselték a gazdálkodó szervezeteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában