Változások

2023.12.17. 12:09

Drágulnak a parkolóbérletek Szolnokon – mutatjuk, pontosan mennyit is kell fizetni januártól

Január elsejétől emelkednek a parkolási díjak Szolnokon, az eddigieknél drágább bérletek már hétfőtől megvásárolhatók.

Rimóczi Ágnes

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Laufer László

Drágábban lehet parkolni január elsejétől Szolnokon. Az új évtől egyes parkolók másik zónába kerülnek, és lesznek olyan új területek is, melyek díjkötelessé válnak. Ahogy arról az NHSZ cégcsoport közösségi oldalán tájékoztatta az ügyfeleit: a bérletek díjai mellett a lakossági parkolási engedély regisztrációs díja is emelkedik, mégpedig 6260 forintra.

A cég honlapján már elérhetőek a januártól érvényes árak.

A kombinált zónás havi bérletért magánszemélyektől 10 640 forintot kérnek abban az esetben, ha személyesen, az ügyfélközpontban vásárolnak. Amennyiben a webes felületen szerezzük be, úgy a kombinált bérlet ára 10 105 forint lesz. A féléves kombinált bérlet 58 500 forint (weben keresztül 55 578 forint); az éves pedig 117 010 forint (111 157) forint lesz a jövő évre vonatkozóan.

Így alakulnak a különböző zónák bérletárai

Az I. zóna (piros) bérletéért magánszemélyeknek egy hónapra 8810, félévre 48 460, egy évre pedig 96 920 forintot kell fizetniük, de csak ha személyesen vásárolják meg, netes vásárlás esetén ugyanis lefaragnak ezekből az árakból.

A II. zóna (sárga) bérlete egy hónapra 4160, félévre 22 870, egy évre pedig 45 740 forint lesz, míg a III. zóna (zöld) bérleteiért havonta 3940, egy félévre 21 660, egy évre pedig 43 320 forintot kell fizetni – ezekben az esetekben is spórolhatunk azonban, ha a cég webes felületén fizetünk.

– Ugyanakkor a parkolási óradíjak, pótdíjak minden zónában változatlanok maradnak. Ugyancsak megmaradt a webes felületen történő parkolóbérlet vásárlás korábbi kedvezménye – hangsúlyozták az illetékesek.

A bejegyzésből kiderül: az új árú bérletek december 18-tól, hétfőtől megvásárolhatók a társaság ügyfélszolgálatán, valamint a honlapuk Ügyfélkapu oldalán egyaránt.

A zónahatárokat is érinti néhány változás 

Fontos, hogy 2024-től a díjzónák határai is változnak, egyes parkolók másik zónába kerülnek, továbbá új területek is díjkötelessé válnak.

– Új fizető parkolóként az I./piros zónához tartozik a Várkonyi tér 20. mögötti parkoló, a Konstantin utca déli rész (Rákóczi u.–Gábor Áron tér között) és a Gábor Áron tér. Zónaváltozás keretében a piros zónába kerül a korábbi sárga zónából a Móra Ferenc úti nagy parkoló és az Ady Endre u.1-3. melletti parkoló – részletezték a módosításokat az illetékesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában