Galériával

2023.12.16. 15:00

Kiváló hangulatban zárták az évet a szolnoki mozgássérültek egyesületének ünnepségén

Adventi ráhangolódással telt az Én is vagyok! egyesület évzáró ünnepsége. A Verseghy Ferenc könyvtárban több mint hatvanan gyűltek össze szombaton.

Pakainé Pusztai Nóra

Jó hangulatban telt a rendezvény

Fotó: Mészáros János

Közös reggelivel kezdődött az Én is vagyok! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének évzáró ünnepsége szombaton. A tagok a Verseghy Ferenc Könyvtárban gyűltek össze, a jó hangulatú beszélgetéseket színes műsorok követték. A résztvevőket Fehérváry Tünde elnök köszöntötte, néhány szóban bemutatva a szervezetet.

– Egyesületünk 11 éve alakult Szolnokon, az ország minden pontjáról vannak tagjaink. A súlyosan és halmozottan sérült emberek érdekképviseletén dolgozunk – foglalta össze céljaikat az elnök.

Szolnokon két telephelyen működnek, ezeken az adminisztráció és a sorstársi tanácsadás zajlik, Újszászon varrodát üzemeltetnek, Besenyszögön segédeszközök kölcsönzésével foglalkoznak. 

– Folyamatosak a programjaink az év folyamán, ilyenek a segédeszköz-kölcsönzés, az érzékenyítés vagy éppen a fizikoterápiás foglalkozás – mondta Fehérváry Tünde.

Az immár hagyományos karácsonyi rendezvényen viszont inkább a szórakozásé, mint az évösszegzésé volt a szerep, több, mint hatvanan töltötték együtt a délelőttöt. A Szolnoki Népdalkör és a Sodrás Népzenei Kisegyüttes műsorával folytatódott a nap, még a Mikulás is köszöntötte az esemény résztvevőit, amelyen kézműves foglalkozást is tartottak. 

Mint a szervezet elnökétől megtudtuk, idén először szervezhették meg az önálló, önrendelkező tábort fiatal mozgássérülteknek a Tiszaligetben. A résztvevők az ország minden pontjáról érkeztek.

– Évek óta tervezzük, igazán jól sikerült. A visszajelzések alapján már várják a következő alkalmat – mondta.

A Szolnoki Népdalkör és a Sodrás Népzenei Kisegyüttes műsora színesítette az évzáró ünnepséget Fotó: MJ


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában