Vízszintváltozás

2023.12.26. 17:29

Megkezdte a duzzasztást a Kötivizig Kiskörén

A Kisköre-felső vízmércén mért 638 centiméteres vízállásnál a Kötivizig megkezdte a duzzasztást a Kiskörei vízlépcsőnél.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a Tisza apadó vízjárására tekintettel kedden megkezdte a duzzasztást a Kiskörei vízlépcsőnél. 

– A további időszakban a Tisza-tó téli vízszintjét fokozatosan – a Kisköre-felső vízmércén mérve – a 620 mínusz 10 centiméter közötti tartományba  a vízjárás és az alvízi apadás mértékének figyelembe vételével, az üzemeltetési szabályzat szerint állítjuk be – olvasható a Kötivizig tájékoztatójában.

Az igazgatóság felhívja az érintettek figyelmét, hogy a Kisköre alatti folyószakaszon a várható apadás miatt a vízi eszközök (hajók, csónakok, úszóművek, stégek) üzemeltetésénél, illetve lekötésénél, továbbá a kompok üzemeltetésénél a várható jelenségre (vízszintváltozás) fokozottan számítsanak, és a szükséges intézkedéseket tegyék meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában