Szorgos kezek

2023.12.12. 19:00

Mézeskalácsok is sültek a karácsonyi vásárban Tiszasason

Mézek, apró kézzel készített ajándékok is gazdára találtak a tiszasasi kézműves vásáron. A sikerre való tekintettel jövőre újabb alkalmat szerveznek majd.

Pakainé Pusztai Nóra

A gyerekek mézeskalácsot formázhattak a vásáron

Forrás: Beküldött fotó

Karácsonyi termelői és kézműves vásárt tartottak a tiszasasi művelődési házban a minap. Biró-Czink Renátától, a Tiszasas Községért Egyesület elnökétől megtudtuk, a  sikerességre való tekintettel, idén immár második alkalommal gyűlhettek össze.

– Összesen 9 eladó érkezett. Az árusok elégedetten távoztak, aminek nagyon örültünk – foglalta össze a tapasztalatokat. Hozzátette: nemcsak helyi probléma, hogy egyre nehezebb a közösségszervezés, ezért mindig próbálnak olyan programokkal előállni, ami több korosztálynak is felkeltheti az érdeklődését. 

– Célunk a közösség megerősítése. Egyre sikeresebb az összefogás település szinten és egyre több kezdeményezés alakul lelkes segítőkkel és résztvevőkkel – magyarázta.

Többen is keresték a kézzel készített termékeket a művelődési házban
Forrás: Beküldött fotó

A délelőtt folyamán forró citromos teát kínáltak, a gyermekek segítségével helyben készültek a finom mézeskalácsok. 

– Jövőre is tervezünk folytatást, annál is inkább, mivel a jelenlegi kitelepülők duplája nyitott az ötletre, akiknek bízunk benne a legközelebbi alkalom időpontja már megfelelő lesz és akár egy szép hagyományt is feléleszthetünk, bíztatva ezzel a helyi termelők és kézművesek munkáját – emelte ki a szervező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában