Videóval

2023.12.08. 16:11

Nem hittek a szemüknek: különleges vendég látogatta meg a szolnoki Kodályt

Szürke daru szállt le csütörtökön a Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc AMI udvarán. A madár sérült volt, ezért az iskola dolgozói szakembereket hívtak. A darut a Bagolyvár Vadaspark munkatársai szállították el a helyszínről.

Molnár-Révész Erika

A gyönyörű madár az iskola műfüves pályájára szállt le, de onnan már nem tudott elrepülni

Forrás: Beküldött fotó

– Járókelők jelezték, hogy egy hatalmas madarat láttak a hátsó udvaron. Odaküldtem a kollégákat, hogy nézzék meg mi lehet az, és valóban, egy szürke darut találtak a műfüves pályán – mesélte Szamosfalvi Gabriella, az intézmény igazgatója. 

– Láthatóan sérült volt a madár. Az egyik lábára nem tudott ráállni, a szárnyát is furcsán tartotta. Nem nyúltunk hozzá, nem bántottuk, hanem kihívtuk a Bagolyvár Vadaspark szakembereit, ők vitték el – mesélte az intézményvezető. Mint kiderült, a sérült daru jó helyen szállt le, a Kodály ugyanis 2021 óta Madárbarát iskola. Eddig már 15 madárfajt azonosítottak be az udvaron, a daru volt a 16. Ez már nem az első madármentésük, ugyanis több, mint 40 sarlós fecskefészket találtak az iskola ablakcseréjekor. A legtöbbet megmentették, amiket nem tudtak, azok helyére költőládákat és műfészkeket raktak ki. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában