Eseménynaptár

2023.12.16. 10:00

Ronda pulcsik versenye, Beatles-dalok – vasárnapi programkavalkád a Jászkunságban

Ronda pulcsik „versenyeznek” Jászberényben, Nagykörűben adventi évzáró piac várja az érdeklődőket, Mezőtúron pedig Karapancsev Kristóf lép fel. Változatos programok várják advent harmadik vasárnapján az érdeklődőket a Jászkunságban.

Rimóczi Ágnes

Forrás: llusztráció

Fotó: Shutterstock.com

ABONY

A Szent István Római Katolikus Templom előtti térre várják az ünnepre hangolódó közönséget vasárnap délután öt órakor, amikor ünnepi műsor keretében gyújtják meg a harmadik adventi gyertyát.

JÁSZBERÉNY

Vasárnap az ünnepi pódiumon 11 órakor kezdődik a Viganó Alapfokú Művészeti Iskola Mennyből az angyalok című ünnepi műsora a Lehel Film-Színházban, ahol 18 órakor ismét bemutatják az előadást. 15.30-kor a Nektár Színház Jégkirálynő című zenés mesejátékával folytatódik az adventi program. A harmadik gyertyagyújtáson 17 órakor Gulyás András Zoltán, a Jász Múzeum igazgatója osztja meg ünnepi gondolatait, közreműködik a Székely Mihály Kórus. 17.30-kor kezdődik a karácsonyi ronda pulcsis verseny eredményhirdetése. Ezután a Belmondo plays Beatles koncert szórakoztatja a közönséget.

KARCAG

„Vígad a nemzet" címmel rendeznek zenés eseményt a Déryné Kulturális Központban délután három órától. A programon nóta-, operett- és retró slágerek csendülnek fel. A rendezvényre, ahol kézműves vásár is várja az érdeklődőket, 1000 forint a belépő.

MEZŐTÚR

Délután négy órától a Vadvirág népdalkör lép fel a Petőfi téren, mely után kihirdetik a városi sütisütő verseny eredményét. Öt órakor gyújtják meg az öröm gyertyáját, este hattól pedig Karapancsev Kristófot láthatja és hallhatja a közönség.

NAGYKÖRŰ

Az idei év utolsó piacára invitálja vendégeit a Nagykörűi Virágzástól Befőzésig Turisztikai Egyesület. A reggel kilenc órakor kezdődő vásár természetesen az advent jegyében telik majd. Finom helyi termékeket lehet vásárolni a karácsonyi ünnepekre, s el lehet fogyasztani egy finom ebédet. Délután egy órakor a helyi iskolások énekkara ad elő karácsonyi énekeket, majd a Mikulással lehet fényképezkedni. Kettőtől pedig a Látogató Központ elé vonulnak a vendégek és együtt gyújtják meg a harmadik adventi gyertyát.

SZÁSZBEREK

Adventi délutánra várják a településen élőket a Kohner kocsiszínben délután három órától. Az esemény keretében helyi termékeket és hagyományos kézműves termékeket kínáló vásáron lehet válogatni, s zenés műsorokkal kedveskednek a vendégeknek. Meggyújtják a harmadik adventi gyertyát is. Délután öt órától a polgármester köszönti a 2023-ban született szászbereki gyerekeket és szüleiket.

SZOLNOK

Folytatódik az Adventi ünnepjáró séták sorozat Kis Krisztián Bálint idegenvezetésével. Vasárnap délelőtt tíz órakor kelnek útra a résztvevők, akik ezúttal is a Hild János térről indulva járják körbe Szolnok néhány utcáját, terét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában