Tragédia

2023.12.01. 19:55

Sötét titkot rejtett egy szigorúan őrzött terem a szajoli állomás összedőlt épületében - galériával

Mészáros János fotóriporter kollégánk annak idején elsőként ért a szajoli vasúti tragédia helyszínre, hogy megörökítse a borzalmakat. Huszonkilenc évvel ezelőtt, december 2-án történt Magyarország egyik legsúlyosabb vasúti balesete: Szajolnál kisiklott egy vonat második kocsija, majd a szerelvény az állomás épületébe rohant. A balesetben összesen 31-en haltak meg, 51-en pedig megsérültek. Cikksorozatunk második részében a helyszínen készült, eddig még sehol sem látott képeket is megmutatunk.

Mészáros János

Fotó: Mészáros János

– Egyik újságíró kollégámmal visszamentünk a helyszínre, hogy tájékozódjunk a mentés helyzetéről – idézte fel az eseményeket az Új Néplap és a Szoljon.hu fotóriportere, Mészáros János.

– Időközben megérkeztek az országos vezetők és a fővárosi újságírók, tévések és fotóriporterek is. Addigra már katonák és rendőrök zárták körbe az állomást és környékét, ahol egyre több hozzátartozó és kíváncsiskodó jelent meg. A kordonon belül folyamatosan vizsgálták át a roncsokat és az összedőlt épületeket, hogy túlélők után kutassanak. A törmelékek közt felvillanó lámpák fénye mutatta, hold dolgoznak éppen a mentőcsapatok. A kötelező protokoll fotózások mellett már nem nagyon tudtam a tragédiáról újabb képeket készíteni. A lehetőségekhez képest körbejártam a helyszínt, ahol sok ismerős mentős, katona, rendőr és önkéntes segédkezett. Az állomás egyik zárt termébe vitték az elhunytakat. Emlékszem, azt a termet nagyon szigorúan őriztek – sóhajtott Mészáros János.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában