Esemény

2023.12.02. 13:30

Szakmai konferencián mutatta be kiállítását a ceglédi múzeum

A közelmúltban nyílt meg a ceglédi Kossuth Múzeum „Mi, ceglédiek – A város géniuszai a millennium éveiben” című tárlata, melynek hátteréről Zakar József múzeumigazgató beszélt Békéscsabán. A vidéki múzeumok kiemelkedő seregszemléjén az intézmények közti tapasztalatcsere fontosságáról is szó esett.

Hartai Gergely

A konferencián Zakar József múzeumigazgató is megoszthatta gondolatait a résztvevőkkel

Fotó: Kossuth Múzeum

A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége Békéscsabán rendezte meg a napokban őszi közgyűlését és szakmai konferenciáját, több mint száz múzeumvezető részvételével – hívta fel a figyelmet a programra a Kossuth Múzeum. Mint írják, a program célja az új múzeumi kapcsolatok kialakítása, az intézményeket érintő közös feladatok megvitatása, valamint az intézményvezetők közötti tapasztalatcsere volt.

Az esemény középpontjában a Magyar Géniusz Program által támogatott intézmények programjai álltak. Voltak, akik konferenciát szerveztek, kiadványt jelentettek meg vagy kiállítást hoztak létre. Ezekről és a megvalósításhoz vezető útról, módszertanokról, tapasztalatokról előadások hangoztak el. Zakar József, a ceglédi Kossuth Múzeum igazgatója is beszámolt a „Mi, ceglédiek – A város géniuszai a millennium éveiben” című időszaki tárlat célkitűzéseiről és eredményeiről, a kiállítás koncepciójáról, valamint a megvalósítás folyamatáról. A vendéglátó Munkácsy Mihály Múzeum munkatársai – az első nap záró programjaként – bemutatták állandó kiállításaikat.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában