Elismerés

2023.12.13. 12:15

Százhatvanszoros véradót is köszöntöttek Mezőtúron

Évet értékelt a Vöröskereszt mezőtúri szervezete. Sokszoros véradókat is kitüntetettek

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Immár hagyomány Mezőtúron, hogy minden év végén köszöntik a sokszoros véradókat. A napokban megrendezett eseményen negyvenöt véradót tüntettek ki. 

– Pályi János nem kevesebbszer, mint százhatvan alkalommal nyújtotta már a karját, Jász Ferenc pedig a száztizedik véradásáért kapott kitüntetést. Voltak százszoros véradóink is, így Gál Csabát, illetve Nagy Mihály Jánost köszöntöttük. Ők voltak a legtöbbször vért adó kitüntetettek – mondta el érdeklődésünkre Körmöndi Andrea, a Magyar Vöröskereszt Mezőtúri Szervezetének munkatársa.

 A szakember természetesen azoknak is köszönetet mondott az ünnepségen, akik még csak egyszer vagy kétszer adtak vért idén, hiszen, mint hangsúlyozta, minden véradás három megmentett életet jelent. – Ebben az évben egyébként a Túri vásár alkalmával megrendezett véradás volt a legsikeresebb, ott hetvennégy fő adott vért. A szeptemberi véradásunkon hetvenketten jelentek meg, a márciusi alkalommal pedig hetvenen nyújtották a karjukat. Fontos, hogy ha irányított vérre volt szükség, mindig sikerült szereznünk, mert mindig segítőkészek voltak a véradóink – számolt be az éves tapasztalatairól a vöröskereszt mezőtúri munkatársa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában