Segítség

2023.12.12. 17:00

Három helyszínen is melegételt osztottak a családoknak

Az Enni Jó, Tenni Jó rendezvénysorozat utolsó állomása volt ebben az évben a Magyar Ízőrzők Gasztrokulturális Egyesületének karácsonyi melegétel osztása.

Köllő Judit

Idén összesen 85 család részesülhetett a déli városrészben a karácsonyi ételosztáson

Fotó: Mészáros János

Enni Jó, Tenni Jó elnevezéssel 2022-ben indult útjára a Magyar Ízőrzők Gasztrokulturális Egyesülete jóvoltából Szolnok déli városrészében a melegétel osztás.

– Első évben négy alkalommal rendeztük meg az eseményt, hatalmas sikerrel, így ebben az évben is folytattuk. Egyesületünk nem csak az advent időszakában tartja fontosnak az adományozást, hanem egész évben teszünk ennek érdekében. Elkötelezettek vagyunk az adományozás és a kultúra, gasztrokultura iránt, így a déli városrészben minden eseményünk alkalmával három helyszínen összesen kétszáz adag ételt osztunk ki a rászoruló családok számára - hangzott el Buzsáki Barnabástól a szervezet elnökétől.

Kedden az Újvárosi Fejlesztési Irodában, a Csillag-Cserhaj Szolgáltató Ponton, majd a TVM-lakótelepen a meleg ételt a szervezet Molnár Ivánnal a terület önkormányzati képviselőjével közösen osztotta ki.  Összesen nyolcvanöt család család örülhetett a meleg ételnek.

Enni Jó, Tenni jó! elnevezéssel hívta életre jótékonysági kezdeményezését az Újvárosi Fejlesztési Iroda és a Magyar Ízőrzők Gasztrokulturális Egyesülete még tavaly.

Ennek keretében osztottak kedden melegételt Szolnok déli városrészében. Az akcióhoz csatlakozott Molnár Iván, a körzet önkormányzati képviselője és Viszt Sándor, az Együtt a Hátrányos Helyzetben Élőkért Egyesület elnöke is.

Összesen nyolcvanöt család kapott a kétszáz adag meleg ételből az Újvárosi Fejlesztési Irodában, a Csillag-Cserhaj Szolgáltató Ponton és a TVM-lakótelepen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában