Közeleg az átadás

2023.12.19. 06:55

Új óvodát építettek Szolnok-Szandaszőlősön a régi Eszterlánc ovi helyére

Jövő tavasszal költözhetnek be a kisgyermekek az újonnan megépített Eszterlánc óvodába Szandaszőlősön. A beruházás projektzáró rendezvényét hétfőn tartották a városháza Hubay Ferenc-dísztermében.

Mészáros Géza

Az óvoda új épüete

Fotó: Mészáros János

Még áll a lebontásra váró, négy csoportszobás régi, de már áll az átadás előtt álló, öt csoportszobás új óvodaépület is Szolnok szandaszőlősi városrészének központjában. A helyi önkormányzat egymilliárd-kétszáznégy millió, száz százalékos támogatottságú, európai uniós forrás segítségével építi teljesen újjá a Szolnok Városi Óvodák Szandaszőlősön működő Eszterlánc tagintézményét. A beruházás projektzáró eseményén – melyen részt vett Györfi Mihály alpolgármester is – felszólaló Veres-Sárközi Erika, a polgármesteri hivatal fejlesztési igazgatója elmondta, hogy állaga és férőhelyeinek hiánya miatt régóta átépítésre szorult már az Eszterlánc ovi. A szakértők azonban nem a régi épület felújítását javasolták a döntéshozóknak, hanem egy teljesen új óvoda felépítését, amelybe a befektetett költségek az energiatakarékossága okán pár év alatt megtérülnek.

A fejlesztési igazgató arról számolt be, hogy a meglévő telken nem tudták volna megvalósítani az elképzeléseket, ezért a régi óvodaépület melletti területet az önkormányzatnak fel kellett vásárolnia. Az új ovi tulajdonképpen itt létesül. A fejlesztés eredményeként az óvodai szolgáltatások hozzáférhetőbbé válnak, különösen a hátrányos helyzetű gyermekek számára.

A projektről Szamosfalviné Törőcsik Ibolya, a Szolnok Városi Óvodák igazgatója is tájékoztatta az érdeklődőket 
Fotó: Mészáros Géza

Szamosfalviné Törőcsik Ibolya, a Szolnok Városi Óvodák igazgatója hangsúlyozta, hogy a projekt célja egy új, a mai kornak megfelelő és minden igényt kielégítő, öt csoportszobának, és immáron százhuszonöt gyermek nevelésének helyt adó óvoda építése volt. A város egy új létesítménnyel, és egy eddig is jól működő óvodaszolgálat kibővítésével büszkélkedhet. Hangsúlyozta, hogy a magas pedagógiai színvonalhoz ezentúl kiváló környezet is párosul.

Elhangzott, hogy a Krúdy Gyula út és a Simon Ferenc út találkozásánál megépített óvodának jelenleg a kerítésén dolgoznak, tavaszra megújul az udvar, valamint a belső és külső terekben új bútor- és eszközbeszerzések is zajlanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában