Galériával

2023.12.02. 19:55

Ünnepi hangulatban gyújtották meg az első gyertyát Szolnok adventi koszorúján

Sokan gyűltek össze szombaton délután a szolnoki Kossuth téren, ahol meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján. Az előttünk álló négyhetes ünnep lényegét Győri Péter Benjámin evangélikus lelkész foglalta össze a helyszínen.

Hartai Gergely

A rossz idő sem szegte kedvüket a látogatóknak

Fotó: Nagy Balázs

Adventi gyertyagyújtásra invitálták a városlakókat szombaton délután a Kossuth téri Adventi faluba. Az eseményen Győri Péter Benjámin, a Szolnoki Evangélikus Egyházközség lelkésze köszöntötte a jelenlévőket és osztotta meg velük a várakozás ünnepéhez kötődő gondolatait. 

– Holnap elkezdődik az adventi idő. De mit is jelent valójában ez a fogalom? A szó azt takarja, hogy valaki érkezését, eljövetelét várjuk. Ha valaki eljön hozzánk, fontos, hogy ott legyünk, azon a helyen, ahol találkozhatunk vele. Az évnek ez az időszaka arra készít fel bennünket, hogy találkozzunk Istennel. Készülünk rá, hogy meghalljuk őt, és hatással legyen az életünkre – foglalta össze az elkövetkezendő négy hét lényegét a lelkész.

A gyertyagyújtás előtt gitáros-énekes műsort hallgathatott meg a közönség, a dalok között pedig Móra Ferenc egyik népszerű meséjének, A didergő királynak a mondanivalóját idézte fel Győri Péter Benjámin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában