Teljesítménytúra

2023.12.16. 16:00

Nagykörűig tartó zarándoklatra indultak a három királyok – galériával

Szombat reggel útra keltek a három királyok. Az adventi zarándokok Szolnokról Nagykörűig gyalogolnak.

Rimóczi Ágnes

A zarándoklat távja mintegy huszonöt kilométer

Fotó: Mészáros János

Sok éves hagyomány, hogy az ünnephez közeledve, advent harmadik hétvégéjén megrendezik a „Három királyok útját”. A Szolnoktól Nagykörűig tartó zarándoklat és teljesítménytúra célja a közösségépítésen túl a lelki feltöltődés. Idén sem maradt el a különleges program, szombaton egy lelkes csapat – főleg nagykörűiek, s számos hozzájuk csatlakozó túrázó – indult el reggel fél nyolc körül a szolnoki Millértől a Tisza-gáton. Tették mindezt lelkesen és jó hangulatban Fejes János nagykörűi plébános lelki útravalóinak meghallgatása után. Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzájuk, még a nap is kisütött olykor-olykor útjuk során.

A zarándoklat távja mintegy huszonöt kilométer, amit várhatóan nagyjából hat óra alatt tesznek meg a zarándokok. A túrához Szórópusztánál és Dobapusztánál is lehetett csatlakozni. A zarándokok a templomkertbe érkeztek meg, a parókián meleg étellel várták őket, majd szentmisén vehettek részt. Így volt teljes az adventi, lelki feltöltődést hozó zarándokút.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában