Biztonságos környezet

2024.01.09. 19:49

Átadták az összefogással kialakított Y-Házat Jászboldogházán

A közel 100 négyzetméteres edzőterem több sportágnak is otthont ad.

Illés Anita

Ünnepélyes keretek között adták át a Yakuzák SE harmadik Y-Házát. Balról: Koczáné Dr. Fehérváry Mária, Pócs János és Sensei Agócs Tibor

Fotó: Pesti József

Jászberény, Nagykáta után példaértékű összefogással elkészült a Yakuzák SE harmadik Y-Háza, melyet kedden ünnepélyes keretek között adtak át Jászboldogházán. 

Az önkormányzat kiemelt támogatásával, a partnerek, az elhivatott közösség segítségével a művelődési házban alakították ki az edzőtermet. Sensei Agócs Tibor, a Yakuzák SE elnöke köszöntőjében felidézte, hogy a településen több mint 15 éves múlttal rendelkezik a kyokushin karate szakosztály, mely több sikeres versenyzőt adott az egyesületnek. A „kis” Y-Házban kulturált, biztonságos környezetben fejlődhetnek a sportolók. - Azok a gyerekek, akik az elmúlt években a karate útjára léptek, csodálatos belső fejlődésen mentek keresztül. A Yakuzák SE tanítványai igazi emberek, becsületesek, tisztességesek és nem utolsó sorban van nemzeti tudatuk, elkötelezettek hazájuk iránt. Nem a versenyeredményt, hanem a gyermekekben létrejövő pozitív személyiségváltozást kell értékelni – hangsúlyozta Sensei Agócs Tibor. Az eseményen Pócs János országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a karate olyan fontos értékeket közvetít, mint az alázat és a mások iránti tisztelet.

Kulturált, biztonságos környezetben tartják a Kyokushin Karate edzéseket Jászboldogházán
Fotó: Pesti József

– Civil kezdeményezésre indult el a közös együttműködés az Y-Ház létrehozására – folytatta a köszöntők sorát Koczáné Dr. Fehérváry Mária, polgármester. – A művelődési ház 65 éve épült a település központjában. Szép éveket megélt rengeteg programmal, klubfoglalkozással, ám idővel elcsendesedtek a falak és nem volt kihasználva az épület, mely kívül-belül felújításra szorul. Úgy gondoltuk, hogy nem várhatunk folyamatosan pályázati lehetőségre, ezért összefogtunk, hogy kihasználjuk az épület adottságait.  A művelődési ház emeletén két különálló helyiségből alakítottuk ki az edzőtermet. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a beruházást nem pályázatból valósítottuk meg, hanem önerőből. A felújítás költségeit az önkormányzat finanszírozta, a felszerelést, a tatamit és az egyéb sporteszközöket a Yakuzák SE-től kaptuk, a felújítási munkálatokat pedig az önzetlen sportolók és a gyerekek szülei végezték – részletezte a polgármester.

Sempai Simon Orsolya, a Yakuzák SE jászboldogházi szakosztály vezetője többek között az egészségtudatos életmódra nevelés fontosságáról osztotta meg gondolatait. A közel 100 négyzetméteres terem immár a Yakuzák SE – jászboldogházi Kyokushin karate szakosztálya mellett a Funkcionális edző csoport és a Nippon Zengo közösség otthonaként működik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában