Téli szórakozás

2024.01.09. 18:07

Beindult a hóágyú, hamarosan szánkózhatnak a gyerekek a Várkonyi téri dombokon - videóval

Várhatóan csütörtökön már birtokba vehetik a gyerekek a behavazott dombokat a Várkonyi téren. Ahogy tavaly, a területet idén is biztonsági hálóval kerítették körbe a balesetveszély elkerülése érdekében, és pénteken a büfé is kinyit.

Molnár-Révész Erika

Gőzerővel dolgozik a hóágyú, megfelelő idő esetén csütörtökön már szánkózhatnak a Várkonyi téren a gyerekek

Fotó: Mészáros János

Ahogy tavaly, idén is hóval teszi szebbé a gyermekek telét a városban a szolnoki önkormányzat. A Várkonyi téren kedd este beüzemelték a hóágyút, hogy alkalmassá tegye a dombokat az önfeledt szánkózáshoz, csúszkáláshoz.

– A hóágyú működéséhez elengedhetetlen a megfelelő időjárás. Optimális körülmények között, vagyis -5 Celsius-fok körül, szélcsendes időben tud a leghatékonyabban havat előállítani a gép. Az előrejelzések alapján kedd és szerda éjszaka tökéletes lesz a lehetőség arra, hogy a szolnoki Várkonyi teret újra behavazzuk. Szeretnénk, ha már csütörtökön mindenki használhatná – tájékoztatott Molnár Lajos, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. sajtószóvivője. Mint elmondta, ahogy tavaly is, biztonsági hálóval idén is körbekerítették a területet, péntektől pedig büfével biztosítják a szórakozni vágyók számára forró teát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában