Lehetőség

2024.01.05. 21:51

Belekóstolhatnak a konyhakertgondozásba a tiszainokaiak

Faültetéssel gondolnak a felnövekvő nemzedékre Tiszainokán. Emellett az önkormányzat földterületeinek egy részén a helyi családok konyhakerti növényeket termeszthetnek maguknak idéntől.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Kiss Annamarie

A tiszainokai önkormányzat a 4 hektár földjét bérbeadta és művelteti, ugyanis nincs elengendő embere a rendben tartásához. Kiss Erzsébet Eliza polgármester elmondta, folyamatosan zajlik a faültetés, a tervek szerint erdősítenek egy másik területen.

– Egy kisebb konyhakertnek való részt szabadon hagyunk és meghirdetjük a faluban, hogy, aki szeretne művelhet egy parcellát belőle. A konyhakertekhez a családi házak udvara sok esetben nem alkalmas vagy díszkertek vagy már régen nem művelték azokat és az előkészítés igen munkaigényes – magyarázta a miérteket.

A sütőtöknek nagy keletje volt 2023-ban, idén is ültetnének, hogy ellássák vele a gondozási központot és az óvodát, illetve jusson a lakosoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában